2021-10-25
Event fotbollslandslaget januariturnén Nyheter Träningsläger i Qatar

Förbundet backar inför elitklubbarnas protester

  • september 8, 2021
  • 2 min read
Förbundet backar inför elitklubbarnas protester
forbundet backar infor elitklubbarnas protester

Matcharenan Khalifa International Stadium i Doha där Sverige haft träningsläger och spela landskamper både 2019 och 2020, men inte 2021.

SvFF har sedan 2019 haft herrlandslagets januariturné i Doha i Qatar, men kritiken har förföljt förbundet. 

Förbundets generalsekreterare, Håkan Sjöstrand kommenterar i ett pressmeddelande:

– Hela konceptet med januariturnén bygger på att de allsvenska klubbarna är villiga att släppa sina spelare till oss då det inte sker på internationella s.k. Fifa datum. Efter ett bra samtal med SEF:s ordförande Jens T Andersson igår kväll är det tydligt att det finns en enad åsikt bland klubbarna att man inte vill att lägret ska äga rum i Qatar. 

– Då hela upplägget bygger på samförstånd med klubbarna så kommer vi att titta på andra alternativ. Det som är klart är att januariturnén inte kommer att vara i Doha, Qatar.

Bakgrunden till den återkommande januariturnén är landslagsledningens vilja att ta ut företrädesvis unga spelare från allsvenskan och nordiska klubbar med målsättningen att fler spelare ska få möjligheten att visa upp sig i landslagsmiljön och introduceras i landslagsspel.

– Januariturnén är sportsligt viktig för oss och vi kommer att jobba för att den ska kunna äga rum på annan ort nästa år. Flera spelare har tagit steget från att vara med på Januariturnén till A-landslaget de senaste åren, säger Stefan Pettersson, landslagschef.  

Läs mer

About Author

admin