2021-11-28
Hockeyklubbar vägras möte
hockeyklubbar vagras mote

kampen är mera intensiv utanför rinken än inne på isen i Hockeyettan

I brev till samtliga klubbar anmodar i stället Glysing och Co. de föreningar, som  Nybro Viking som står bakom begäran om ett extra årsmöte att ) först behandla frågan i den egna föreningens styrelse, och 2) därefter inkomma med separat skrivelse till Hockeyettans styrelse.

I skrivelsen ska skälet till extra årsmöte tydligt framgå, och att ett extra möte endast kan besluta i frågor som är orsak till mötet, och finns med på dagordningen. Begäran ska vara undertecknad styrelseordföranden för den förening som är avsändare.

”Inget styrker hans påståenden

Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings, förnekar bestämt att de klubbar som står bakom kravet på extra årsmöte, har feltolkat stadgarna.

-Det är helt galet det Glysing hävdar. Det finns inget i stadgarna som styrker hans påståenden. Vi har verkligen läst på, och den nya kravbilden är endast ett sätt att vinna tid, och fördröja hela processen.

-Men egentligen är jag inte överraskad, jag tror inte det finns något vad gäller styrelsen i Hockeyettan som kan överraska mig.

– Men glöm att varje enskild klubb kommer att gå fram med en egen begäran.  Det finns en erforderlig majoritet, minst 21, enligt stadgarna. Det vet Glysing, och det är det som gäller, avslutar Kim Ahlqvist.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, skräder inte orden:

-Ännu ett skolexempel på ett  byråkratiskt rättshaveri, iscensatt inte bara av Hockeyettan utan också av förbundsstyrelsen, i syfte att skada ideellt arbetande föreningsmänniskor. 

-Inom 60 dagar, sedan begäran om extra årsmöte inkommit till styrelsen ( 12 november 2021) ska mötet utlysas. Det står i stadgarna, fastslår Regemalm.

Förbundets tävlingsnämnd tog under onsdagen beslut avseende  Sundsvalls Hockeys uteblivande från möte med Boden den 7 november. Beskedet var det väntade, seger för Boden 5-0, och inga ytterligare påföljder. Totalt har nu sju lag bestraffats med 5-0 förluster. Dessa är i södra gruppen, Mörrum, Dalen och Vimmerby. I norra gruppen Örnsköldsvik, Piteå , Kalix och Sundsvall.

Krav på över 1 miljon

Karlskrona har sammanställt sina ekonomiska krav, totalt 1.1 kronor i uteblivna intäkter vid tre matchtillfällen. Då tävlingsnämnden inte behandlat detta har klagan gått vidare till förbundsstyrelsen som har pröva om Karlskrona ska beviljas prövningstillstånd.

-Vi är beredda att driva detta så långt det är möjligt, vägras vi prövning av förbundet vänder vi oss till RIN, Riksidrottsnämnden, meddelar klubbdirektör Per Rosenqvist.

Liknande tongångar hörs från Boden. De beräknar också intäktsförluster på över en miljon kronor, och söker även de prövningstillstånd hos förbundsstyrelsen.

Läs mer

About Author

admin