2021-11-28
Event Nyheter

I år med 3 000 deltagare och elcyklar som nyhet

  • oktober 30, 2021
  • 1 min read
I år med 3 000 deltagare och elcyklar som nyhet
i ar med 3 000 deltagare och elcyklar som nyhet

SVT sänder direkt från lördag morgon enligt klassiskt Vasaloppsmanér med  Johan Ejeborg som kommentator och Maria Wallberg som reporter.

. I år med över 3000 deltagare från 15 nationer på tämligen torra banor till skillnad från i fjol då det handlade om gyttjebad på vissa delar. Mellan de gotländska kalkstenshällarna., Inte ens den berömda, normalt mycket blöta och smutsiga Hästskon, är särskilt svår.

Ett synnerligen spektakulärt arrangemang med havet och Gotlandsfärjan i bakgrunden och dessutom med närhet till Tofta Strand som lockar tiotusentals soldyrkare sommartid. Snacka om kontraster…

Anmärkningsvärt är också tävlingens utveckling kommersiellt. Arrangörerna framhåller att det i år finns 40 partners, vilket bevisas av reklamskyltarna på det gamla skjutfältet. Sponsorintäkterna och deltagarnas startavgifter innebär att intäkterna stiger. Men utgifterna ökar plus att det krävs ett stort antal funktionärer.

Grand National är årets höjdpunkt för alla endurofantaster. I år ock med en större publik längs banan och 40 partners – utställare så måste GGN upplevas på plats.

Läs mer

About Author

admin