2021-10-25
Event Hockeyhall idrottsturism Mörrum Nyheter

Mörrum visar möjligheten att tjäna dubbelt

  • september 15, 2021
  • 3 min read
Mörrum visar möjligheten att tjäna dubbelt
morrum visar mojligheten att tjana dubbelt

Mathias Lönnqvist och klubbkamraterna i Mörrums GoIS IK jobbar tillsammans för att den egna turneringen ska bli lyckad.

Ena stunden pratar han spel med grabbarna i klubbens eget lag, nästa stund har han ett samtal med gästande förälder och ledare som undrar var närmaste mataffär och kebabställe finns.

Liten ort med två hallar

Så är det att fylla dubbla roller, Matias är arrangör och samtidigt idrottsledare för ett lag.

-En välordnad cup och en snygg ny hall, vilket lyft det blev för oss som lag, berömmer Boro/Vetlandaledaren Mattias ”Tulle” Karlsson.

Merparten av matcherna sker i den nybyggda träningshallen (120 miljoner) som är dockad till den befintliga gamla hallen på ett snyggt sätt. hall. Den byggdes 1966, som uterink, då hockeyklubben grundades. 

Framför allt, hockeyungdomarna i Mörrums Hockey har utmärkta förutsättningar och kan spela och träna bäst de vill.

Fritidschefen i Karlshamns kommun Thomas Nilsson förklarar

-Vår strävan har hela tiden varit att i samråd med föreningarna bygga en mötesplats för många. Med isytan till nyttjande för både konståkningsklubben och hockeyn vill jag betona, En bastuanläggningen för allmänhet och  dessutom finns här konferenslokaler mm.

-Vi tycker att vi lyckats, till och med invigningen skedde under pandemin. Under hela förloppet har nyckelordet varit dialog, dialog, dialog med berörda, inte minst när vi ändrat under byggnationen. 

Invigningen skedde den 23 oktober, år 2020 och nu  ska anläggningen också vårdas, ett led i detta är det nystartade Ishallsrådet.

Thomas Nilsson har milsvitt avstånd till de byråkratiska kommunala flosklerna. 

– Ni som funderar på att investerar i idrottsanläggningar, låt tankarna snabbt övergå i handling. Men åk först på studieresa

Tre så olika hallar

Han avser vad som har hänt en bit bort: 

Åby, några mil norr om Växjö. Där har det byggts en bandyhall med mycket ideella kraft, över ett antal långa vår- och sommarmånader, rekordsnabbt och rekordbilligt på 41,5 miljoner.

Växjö, där mäktiga Arenastaden i föreningsregi med inte mindre än fem arenor  som har  uppstått i föreningsregi till en kostnad om 700 miljoner och som kostar kommunen 37,7 miljoner årligen i driftsbidrag. 

Tre anläggningar med så olika i struktur, uppbyggnad och ekonomi inom cirka 10 mils avstånd, utgör modeller på olika sätt för kommunal-Sverige.

Curt Einarsson

Läs mer

About Author

admin