2021-11-28
Event Nyheter

Sitter C More i SHL:s knä?

  • oktober 16, 2021
  • 3 min read
Sitter C More i SHL:s knä?
sitter c more i shls kna

Supporter- ilska mot Holland

Han är en av många hockeyälskare som kontaktat Idrottens Affärer med anledning av Hollands, 30  år och uppväxt i Toronto, Kanada knytnävsslag mot en försvarslös Styrman som efter matchen fick föras i sjukhus.

Mikael Johansson är också förvånad över medias rapportering av händelsen och disciplinnämndens lama avstängning, fyra matcher, samt drygt 41 000 kronor i böter.

-Jag vill inte se rena slagsmål, med kastade handskar, när jag går på ishockey, allra helst när jag har min dotter med mig. Vad sänder det för signaler?, frågar Mikael Johansson.

Dagens Nyheters TV-krönikör, Johan Croneman, frågar sig samma sak i sin krönika i lördagens tidning.

-När ska misshandel bli tabu inom ishockey, frågar  Croneman och reagerar också på hur C More, sändande TV-kanal, uppfattade situationen. Lena Sundqvist, kommentator på plats, noterade:

-Det hettar till rejält dom två emellan!

I studion konstateras helt kort ”det är fult, det hör inte hemma här”.

Är förklaringen att C More sitter i knät på SHL-organisationen och därför, inte vill/vågar sätta ord på vad hockeysupporters som Mikael Johansson tycker.

Croneman frågar också vad motsvarande straff blir efter ett slagsmål på Friends, Ullevi eller Örjan Vall.. Skulle han eller hon någonsin stå på svensk fotbollsplan igen?

Idrottens Affärer tog tydligt ställning; Jag skrev att Djurgården omedelbart borde bryta kontraktet och skicka Peter Holland till en liga där han får slåss – om det nu finns någon. Själv hävdar han det.

Än mer övertygad blir jag över att Holland är på fel plats när han i Expressen säger, apropå knytnävsattacken, säger: 

-Jag kommer aldrig att be om ursäkt för det, och i nästa mening upprepar att han inte kände till reglerna!

Efter sju raka förluster och plågat av ifrågasättande av både tränare (Barry Smith) och sportchef (Joakim Eriksson) laget sig samman och vann 5-2 i bottenmötet mot nykomlingen Timrå. Det ger hopp om en ljusnande framtid, även om tabelläget fortsatt är mycket prekärt.

”Hemvändaren” Marcus Sörensen stängde matchen med sitt 5-2 mål i tom Timrå-kasse. Han hade också en assist till Djurgården kvittering, 2-2 i första perioden och är en spelare som kan lyfta DIF uppåt i tabellen.

Tabelletta är fortfarande Skellefteå som räddade en poäng på bortais mot Malmö efter 2-2 vid full tid, förlust efter straffar. I Malmö briljerade Marcus Sylvegård, två spelmål och avgörande straff fram till 3-2.

Ny för säsongen i Skellefteå är tränaren Robert Ohlsson, hämtad från Djurgården. Han har garanterat en mer angenäm sits är hans efterträdare på DIF-coachbänk, amerikanen Barry Smith.

 Inte heller sportchefen ”Jocke” Eriksson sitter säkert. På lördagen cirkulerade rykten på sociala medier att ”Jockes” dagar var räknade och att klubbdirektör Thomas Kraft var tvingad att agera.

Triumfen i Timrå borde lugna, i varje fall tillfälligt, alla avgångskrav.

Kjell Nilsson

Läs mer

About Author

admin