2022-01-23
belönade SM-medaljörer Event Nyheter Stockholms hjältar

SM-hjältar festade i Stadshuset

  • december 1, 2021
  • 2 min read
SM-hjältar festade i Stadshuset
sm hjaltar festade i stadshuset

Sedan ceremonin startade 2005 har omkring 3500 av Stockholms SM-guldmedaljörer på seniornivå firats i Stadshuset. I vanliga fall genomförs ceremonin under våren, men pandemin har gjort att 2020 års medaljörer har fått vänta lite extra.

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delas ut av stadens idrottsborgarråd Karin Ernlund och idrottsdirektör Marina Högland.

– Vi är så stolta över alla svenska mästare från stadens idrottsföreningar, och som de viktiga förebilder de är för barn och ungas idrottande känns det extra roligt att få bjuda in dem till Stadshuset för att säga grattis, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd Stockholms stad.

I år är det ungefär hälften så många medaljörer mot normalt som deltar på ceremonin. Skälet tros vara att alla SM inte kunnat genomföras under pandemin.

– I år välkomnar vi 120 svenska mästare och deras ledare från 16 föreningar och 15 olika idrotter. Jag ser fram emot ceremonin som är en av årets höjdpunkter, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Läs mer

About Author

admin