2021-10-25
Event första initiativet golf Nätverk för kvinnor Nyheter

Unikt initiativ ska gynna golftjejer

  • september 7, 2021
  • 2 min read
Unikt initiativ ska gynna golftjejer
unikt initiativ ska gynna golftjejer

Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud startar nytt nätverk för kvinnor inom golfen för att stärka kvinnors roll och få dem att stanna kvar inom golfen. Foto: Peter Cordén

73,4 procent manliga och 26,6 procent kvinnliga golfspelare räknat på 538 962 medlemskap i svenska golfklubbar. Det innebär drygt 143 000 kvinnliga golfmedlemskap – vilket är rekord för golfen!

Nu vill Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud att kvinnorna ska ta mer plats i golfen och startar ARAY Society – med en app som central del i nätverket.

Skillnad mellan män och kvinnor

ARAY Society ger kvinnor som är intresserade av golf en möjlighet att hitta kontakter, få ny information, få en ny chans att njuta av spelet och det oavsett var de bor, yrke och spelstandard, säger Caroline Blixt till Golfbladet och fortsätter:

Enligt Caroline Blixt har det inte gjorts tillräckligt för att försöka förstå skillnaden mellan män och kvinnor – exempelvis hur vi upplever osäkerhet i mötet med andra golfare. 

Det är en orsak bland många till att många kvinnor väljer att sluta med golf, säger Caroline Blixt.

Enligt Emelik Meurk Demerud har golfklubbarna mycket att vinna på satsningen.

ARAY Society öppnar en chans att attrahera nya golfkvinnor och en möjlighet att behålla medlemmar, säger Emelie Meurk Demerud till Golfbladet och slår fast:

Det är dags att golfsporten förändras. Alltför mycket kretsar kring männen och kvinnorna hamnar lite i skymundan. Det är inte 1900-talet utan år 2021 och det är dags för kvinnorna att ta plats i golfen!

Gynnar jmställdhetsarbetet

Annica Lundström, chef Klubb- och anläggningsutveckling på Svenska Golfförbundet, tillika ansvarig för jämställdhetsarbetet Vision 50/50 inom ramen för Golfens Hållbarhetsarbete, kommenterar:

Alla initiativ som stärker antalet kvinnor, och kvinnors roll, inom golfen är välkomna – både vad gäller spelare och ledare. Det är tillsammans vi skapar utveckling och förändring. Det är intressant att se alla externa initiativ under de fem år vi varit igång med Vision 50/50 – initiativ som kommer att stärka framför allt landets golfklubbar på lång sikt.

Thomas Björn

Läs mer

About Author

admin