Läs mer

Nyheter

Nyheter från Älvsjö Hook

Jobbannons: Underhållstekniker för bowlingbana och bowlinghall

Vi söker en erfaren underhållstekniker för att ta hand om våra bowlingbanor och bowlinghall. Som underhållstekniker kommer du att vara ansvarig för att säkerställa att anläggningen är i gott skick för att ge våra besökare den bästa möjliga upplevelsen.

Arbetsuppgifter:
 • Utföra regelbundet underhåll av bowlingbanor och maskiner, inklusive byte av slitna delar och smörjning av rörliga delar.
 • Utföra reparationer och felsökning vid behov för att säkerställa att anläggningen fungerar korrekt.
 • Säkerställa att det finns tillräckligt med material och verktyg för att utföra underhåll och reparationer när det behövs.
 • Utföra regelbunden rengöring av bowlingbanor, maskiner och omgivande områden.
 • Delta i möten och kommunikation med ledningen för att rapportera om statusen för anläggningen och eventuella problem.
Kvalifikationer:
 • Erfarenhet av att arbeta med bowlingbanor och maskiner är önskvärt.
 • Erfarenhet av reparationer och underhåll av mekanisk utrustning.
 • Kunskap om verktyg och utrustning som används för att underhålla och reparera bowlingbanor och maskiner.
 • Att kunna läsa och använda felkodsläsare är önskvärt.
 • Förmåga att arbeta självständigt och hantera flera uppgifter samtidigt.
 • God kommunikationsförmåga och förmåga att rapportera om problem och status.
 • Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön och förmåner samt möjligheten att arbeta i en spännande och dynamisk miljö.
 • B-körkort är meriterande men inget krav
Tillsättning av tjänster och övrigt:

Tjänster behöver tillsättas inom 3 månader, men det finns möjlighet att börja omgående.
Maila din ansökan samt personlig brev till info@alvsjohook.se

Mer om oss

Vi driver är en modern och välutrustad bowlinganläggning som erbjuder rolig och avslappnad bowling för alla åldrar. Vi har högkvalitativa banor, bekväma sittplatser och ett brett utbud av mat och dryck. Våra vänliga och kunniga personal är alltid redo att hjälpa till för att göra kundernas bowlingupplevelse så bra som möjligt. Välkommen till bowlinggänget.

FÖRLUST!
Ajdå, tredje förlusten för säsongen kom under lördagen mot Split Happens i Mälarhallen. Vi bjöd på bra motstånd i dom två första vändorna. 5-5 efter två. Men sen var det som luften gick ur oss. Dom två sista förlorades med 4-1, och matchen slutade 13-7. Men som alltid så är det bara och bita ihop och komma igen. Bäst blev Krippa med 840 följt av Dick 807 och Egget 805. Nästa helg två borta matcher. En på Gullmarsplan, den andra i Mälarhallen igen!
syns&hörs
Anderz

VINST IGEN!
Så ja, nu börjar vi om med får förlustfria segerrad. Vinst idag mot JIF Hagalund med 14-5. Periodsiffror 2-3 4-1 4-0 4-1. Vi började lite dirrigt, men spelade upp oss vartefter strikarna kom. Totalslagningen landade bara på 5865. Men det räckte bra idag. Bäst blev Johan på 837 följt av Torpan 827 och Krippa 762. Nu är det uppehåll till den 16/2 då vi på bortaplan möter Split Happens. Passa på och träna extra eller spela Sth mästerskap.
syns&hörs
Anderz

VINST OCH FÖRLUST!
Lördagen två matcher gav som sagt en vinst och en förlust. Mot Team Södertälje blev det vinst med 16-4. Periodsiffror 4-1 x4. Vi var väl aldrig direkt hotade, utan kunde spela ganska avslappnat. Bäst blev Krippa med 783, följt av Egget 772 och Anderz 771. Sen bar det av mot Flen för match mot Taggen. Vi visste att dom är bra hemma. Men vi skulle ge dom en match. Efter första rundan som slutade 3-2 till dom, så var vi ju inte så långt efter. 1598 slagning och vi hade goda förhoppningar om fortsatt bra spel. Men i andra rundan så vet jag inte vad som hände. Den förlorades med 4-1. 1433 slagning!! Man får inte tappa så mycket om man ska vara med i matchen. Av bara farten så förlorades tredje och fjärde med 3-2. Slutresultat 12-8 till Taggen. Men det var jämnare än slutresultatet. Men det är bara ta nya tag på lördag. Krippa blev även här bäst på 818, följt av Johan 816 och Torpan 759.
syns&hörs
Anderz

FÖRSTA FÖRLUSTEN!
Första förlusten kom nu under lördagen hemma mot Vendelsö F. Matchen slutade 9-11 efter periodsiffror 2-3 5-0 0-5 2-3. Matchen var jämn in i det sista. Vi hade chansen att få oavgjort, men käglorna föll inte till vår fördel. Men det är bara ta nya tag till nästa helg. Då ska vi till Södertälje och Flen. Den verkliga ljuspunkten idag var att vi fick se en verkligen inspirerande Krippa G spela ihop stor fina 1039 (klubbrekord!) 244-276-242-277. Två av serierna hade han även chans till 300. Kjelle P blev näst bäst på 821 följt av Johan 796. Som sagt laddar vi om till nästa helg.
Syns&hörs
Anderz

10:de RAKA!
Under lördagen slog vi nog ett rekord i klubbens historia. Aldrig vad jag vet har vi spelat 10 matcher i följd utan förlust. Vi grundlade matchvinsten redan efter 3:de serien. Kunde därför spela lite avslappnat i sista. Periodsiffror 3-2 4-1 5-0 2-3 Totalt 14-6. Bäst blev Kjelle med 805 följt av Krippa 795 och Särna 738. Vi leder vår grupp med 6 poäng. Så vi går i vinteride med gott självförtroende. Men redan 12/1-19 börjar vi med en hemmamatch igen. Då mot Vendelsö F som troligtvis också är obesegrade. Mycket tufft. Styrelsen önskar alla medlemmar en god jul & gott nytt år.
syns&hörs
Anderz

OBESEGRADE!
Vi är fortfarande obesegrade. 9:de raka segern togs mot FOC Farsta på hemmabanor. 12-8 blev slutresultatet med periodsiffror 3-2 2-3 3-2 4-1. Det var alltså en liten ledning för oss med 8-7 inför sista. Men vi skärpte till oss och vann med 4-1- Ingen höjdar slagning denna gång heller. Vi verkar ha lite problem när det är ny oljat på våran valda profil. Tur är ju dock att motståndarna har ännu större problem! Vid samlingen kl.13, visade det sig att matchen innan vår skulle precis börja. 1,5 tim efter tidsschemat!!?? Datastrul enligt personal. Så man fick handskriva protokoll. SUCK. Tillbaks till stenåldern??
Stackars HIF Dam som skulle spela efter oss. Måste ha blivit en sen kvällsmatch. Lördag och allting! Bäst blev Krippa med blygsamma 737 följt av Egget 730 samt Roffe 729. Nu på lördag är sista matchen inför juluppehållet. Också den på hemmaplan. 10:de raka?
syns&hörs
Anderz

VINST!
Lördagen batalj mot grupptvåan bjöd inte på något skönspel direkt. Men vi kunde sno åt oss en ledning efter första vändan med 4-1. Serie två och tre vann vi med 3-2. 10-5 inför sista. Varvid det behövdes endast en pinne i sista för vinst. Nu blev det två, och matchvinst med 12-8. Bäst blev Johan med 824 följt av Särna 810 och Krippa 807. Resten av oss får börja träna mer om vi ska upp i div.2. Nästa match även den på hemmaplan nästa lördag.
syns&hörs
Anderz

VINST OCH GRUPPLEDNING!
En skön seger togs i eftermiddag. Motståndarna hade varit i Mälarhallen och slagit gruppledarna. Så vid vinst skulle vi gå upp i ledning. Det blev ingen lätt resa till vinst. Vinstmarginalen blev minsta tänkbara. 11-9. Periodsiffror 3-2 4-1 3-2 1-4. I sista vändan så behövdes bara en poäng, och den tog Särna och Måsen som totalt vann med 52 pinnar. Starkt. Och nu alltså gruppledare i två veckor tills vi i nästa omgång möter Split Happens som ligger tvåa. Bäst idag blev Johan 783 följt av Krippa 772 och Torpan 752.Uppehåll i två veckor. Nästa match hemma 17/11.
syn&hörs
Anderz

VI ÅNGAR PÅ!
Ytterligare två vinster denna helg. Nu på bortaplan i Sundbyberg. I skrivande stund, så är bra en match inrapporterad. Och det är den första mot Sundbyberg som vi vann med 13-6. 0-4 3-2 1-4 2-3 var periodsiffror. Bäst blev Johan med 788, följt av Egget 750 och Torpan 746. Den andra vanns ju också. Men som sagt inge resultat än. Finns säkert i morgon eller senare i kväll att se på stbf`s hemsida. Nästa match är hemma på lördag.
syns&hörs
Anderz

STORSEGER!
Vi ångar på i serien. 18-2 mot Värtan F i lördags. Periodsiffror 5-0 4-1 4-1 5-0. Det var än en gång avgjort efter tre vändor, och vi kunde slappna av i sista vändan. Bra med + igen. det behövs, då Split Happens även dom är obesegrade och leder vår grupp med samma poäng, dock med högre diff.
Bäst blev Johan med 748, sen Hasse B 746 följt av Krippa 744. Nästa omgång söndag 21/10. Då dubbelt borta i Sundbyberg.
syns&hörs
Anderz

5-15 X 2!
Så blev siffrorna i helgens två bortamatcher. Först mot NBC F på en knepig profil. Sen mot IFK STH på en något lättare profil. Alla dessa profiler!!! Varför göra det svårt för oss ”medelbowlare” som oftast har bara ett strikeklot och ett spärrklot. För och klara ett hyfsat resultat, så krävs det flera olika klot som klarar olika underlag. Men vem vill släpa runt på det? Vem har råd? Klarar man 700 gränsen, ska man vara mer än nöjd. Nog om det.
I första matchen blev periodsiffrorna 1-4 1-4 0-5 3-2. Vinst alltså efter tre serier, och lite avslaget i sista. Bäst blev Särna på 735, följt av Egget 721 och Hasse B 714. Även i andra matchen blev det samma periodsiffror. Där blev Hasse B bäst med 781, följt av Egget 756 och Petter 748.
Hemmamatch på lördag. Då med en ny oljeprofil!
syns&hörs
Anderz

GOLF KM AVGJORD!
I dag söndag 16/9 avgjordes klubb KM i golf på Kevinge banan (bakom Danderyds sjukhus)
4st medlemmar samt 2st gästspelare ställde upp. Banan var svårspelad då den är mycket smal och kräver flera flera rakslag.
Den som kunde det bäst idag var en gammal medlem som började i juni och spela. Tomas ”stjärnan” Stjärnek. Stort grattis.
Han kunde inte vara med och slåss om bucklan. Utan Anderz vann den, för han han hade lägst res i våras. Kjelle ”Måsen” som låg bara ett slag bakom, var inte med idag. Så Anderz kunde spela ”ganska” lugnt. Resultat idag:
1: Stjärnan 77slag (gäst)
2:Johan 81
3:Anderz 85
4: Werner 90 (gäst)
5: Särna 97
6: Roffe 105
Totalt slutställning bäst av två rundor ”bowlgolf”: 1: Anderz 76, Måsen 77, Johan 81, Särna 85, Krippa 87, Roffe 104
syns&hörs
Anderz

PREMIÄR VINST!
Säsongens första match blev en segermatch. Dock inga höga slagningar. (förutom en på 806) Men vi får vara nöjda med två poäng. Periodsiffror 3-2 5-0 2-3 5-0. Totalt 15-5. Skönt lite diff också. Bäst blev Krippa på fina 806, följt av Johan 780 och Särna 731. Nya tag nästa helg med en svår dubbelmatch borta på Gullmarsplan.
syn&hörs
Anderz

SPELSCHEMAT SPIKAT SAMT TRÄNING!

Nu efter lite ändringar så är vårt spelschema spikat. Div 3 sydöstra svealand spelar vi i.

Spelschemat kommer läggas ut under fliken spelschema A-lag. Korpen är tydligen inte klar än, för jag har inte hört något från Tony G som sköter detta. Återkommer om det.

Träningen börjar nu på onsdag 15/8 kl.19.

2st banor finns för dom 5st som har träningstid. Andra medlemmar som kommer ner är ju självklart välkomna, men får betala för sig själva i mån om lediga banor.

Syns på onsdag 15/8

Anderz

PRELIMINÄRT SPELSCHEMA!

Vi ska spela i division 3 sydöstra Svealand grupp A

Det preliminära spelschemat finns på Sth hemsida under fliken seriespel.

Ända längre bortamatcher blir Södertälje och Flen.

Ha en fortsatt skön sommar.

Anderz

KM GOLF 1:a VÄNDAN!

Ute på Troxhammar GK spelades första vändan av KM Golfen lördagen 16/6. Vi hade kanonväder och otroligt snabba och svårputtade greener. Flaggplaceringarna var verkligen tuff. Det var 6st gästspelare inbjudna samt 6st medlemmar. Så det blev 3st 4 bollar. Nedan följer resultatlista. Par 72.

Elias  75 slag (gäst)

Anderz  76

Måsen  77

Michael 81 (gäst)

Werner  84 (gäst)

Peter H  86 (gäst)

Krippa  87

Fabian  89 (gäst)

Johan  90

Särna  94

Sherlie  95 (gäst)

Roffe  104

Andra omgången ska vi försöka spela nere på Gotland.

Hörs närmre om datum i Augusti.

syns&hörs

Anderz

SOMMARLOV!

Nu är årsmötesprotokollet samt andra handlingar utskickade till samtliga medlemmar.

Därför tar vi nu sommarlov och återkommer med brunbrända kroppar när träningen börjar i Augusti.

Trevlig sommar önskar styrelsen.

syns&hörs

Anderz

OBS  OBS  OBS!

Glöm inte bort årsmötet i morgon tisdag 15/5 kl.18:00 klubbrummet Brännkyrka.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST I UPPSALA!

Det blev förlust mot Märsta i andra kvalet. Som ni kände till så blev oljeprofilen en som Märsta har haft som hemmaprofil under säsongen. Orättvist. Även om Märsta sa att det skiljde från Uppland väsby. Men mentalt så var vi i underläge från början. Försök till att ändra profil var lönlöst. Första matchen förlorades med 11-4. Andra 12-3. Siffrorna talar för sig själv. Nu glömmer vi detta, och tar nya tag nästa säsong. Vi ska vinna serien, så vi slipper detta skit med kval hit och dit.

Senare på kvällen träffades vi först hos Anderz för koll på V75. Sen gick vi till Rest Nygammalt för och fira klubbmästarna. Johan och Maja. Mycket trevligt med god mat och dricka.

ÄNDRAD DAG FÖR ÅRSMÖTE: NY DAG ÄR TISDAG 15/5. Men samma tid och plats.

syns&hörs

Anderz

KM AVGJORT!

Vi spelade KM på hemmabanor denna säsong. Under onsdagskvällen 2/5 spelade vi på banprofil Beaten Path, som vi ska kvala på nu på lördag. Den visades vara lite svår för dom flesta. Men bra träning inför kvalet.

Efter många hål och missar i början, kunde vissa äntligen hitta in. Johan blev den som lyckades bäst, och vann på fina 1599 över 8 ser. Vi gratulerar honom som säsongen klubbmästare.

På lördag 5/5 kl.19 ska vi fira honom, samt kanske uppflyttningen till div.2. Vi träffas på restaurang Nygammalt i Midsommarkransen. Adress är Midsommarvägen 80. För dom som vet var Anderz bor, så är det snett mittemot hans hus (svenska sushi/hamburger köket Tellusborgsvägen 76) Här följer resultatet:

Johan 1599

Egget 1480

Petter 1447

Torpan 1411

Måsen 1384

Dick 1331

Särna 1322

Roffe 1293

Anderz 1280

Pelle 1265

Maja 1224

syns&hörs

Anderz

KVAL #2!

Matchen mot BK Märsta ska spelas nu på lördag 5/5 kl:10. Plats är Fyrishovshallen Uppsala.

syns&hörs

VINST I KVAL 1

Det blev vinst idag mot BK Rullarna i kvalmatch 1 ut i Sollentuna. Första matchen vann vi med 13-7. Bra spel av Krippa 820 följt av Petter 804 samt Torpan 775. Efter en snabb korv och kaffe, var det dax för match 2. Vi började med 3-2 i första serien, följde upp med 4-1 i andra. Inför dom sista rutorna i serie tre behövdes en del strike följder för och vinna serien och därmed vinna match 2, redan efter tre serier. Dom satte vi faktiskt. Ett banpar vann med en ända kägla. Ett annat med 5. 4-1 till oss, och vi vann med ointagliga 11-4. Bra spel av Johan 629 som följes av Petter 627 och Torpan 590. Nu väntar nästa kvalmatch mot BK Märsta. Var och när vet vi säkert under söndag eller måndag.

Trevlig helg på er, så syns vi på onsdag kl.18 när vi spelar KM i Brännkyrka.

syns&hörs

Anderz

KVAL TILL DIV 2!

Nu är det klart var vår kvalmatch blir mot BK Rullarna.

Det blir nu på lördag 28/4 klockan 10.00 i Sollentuna.

Vinner vi så blir det ytterligare en kvalmatch mot BK Märsta 5-6/5.

syns&hörs

Anderz

INFO TILL SAMTLIGA MEDLEMMAR!

KLUBBEN HAR SITT ÅRSMÖTE TISDAG 15/5-18 KLOCKAN 18.00 I BRÄNNKYRKAHALLENS KLUBBRUM.

VÄLKOMMEN ÖNSKAR STYRELSEN.

FÖRLUST!

Det blev förlust i sista hemmamatchen för denna säsong. Nu spelade det ingen större roll tack vare att Hellas vann en av sina bortamatcher, och hade därför redan klarat sig direkt upp i tvåan. Men en seger är alltid en seger, och hade suttit fint inför stundande kval. Förlustsiffrorna blev 11-9. Bra spel av Johan 925, följt av Petter 840 och Krippa 833.

Nu som sagt väntar kval helgen 28-29/4. Motståndet blir BK Rullarna. Men vilken hall och tid återstår och se.

syns&hörs.

Anderz

GOTLAND 0p-Fastlandet 4p

Det blev en lyckad resa till ”öjn”. Dubbelvinst och upp på samma poäng som Hellas.

Segern i Stånga satt hårt åt. Vi behövde en 1p för vinst i sista vändan. Och vi tog den. Dock med endast 14pinnars marginal. Vinst med 11-9. Puh. Det var ett knepigt underlag. Tyckte till och med motståndarna. Därav dom låga slagningarna. Bäst blev Anderz på 681 !! Sen Krippa med 675 och Johan 666.

Efter snabbt ombyte, åkte vi till Visby för lunch och nästa match. Där passade underlaget lite bättre för oss. Vi var inte riktigt vakna i första vändan, som förlorades med 4-1. Men sen blev det bättre. Andra vanns med 3-2. Tredje med 4-1. Sen av bara farten så vann vi även sista med 4-1, och matchen med 12-8. Bäst blev Johan 784, följdes av Egget 776 och Krippa 752. Nu väntar sista matchen på söndag hemma. Måste bli seger där också, för och hålla vittringen på direkt plats upp i tvåan. Hellas har en svår dubbelmatch på Gullmars. Måste vinna en av dom för och bli etta. Då får vi kvala. Så en spännande helg ligger framför oss.

syns&hörs

Anderz

TAPPAD POÄNG!

Aj aj, det oavgjort i första av lördagen matcher på bortaplan. Södertälje tog sin första poäng för säsongen. Och det var ju typiskt mot oss. Vi som behöver alla poäng vi kan för och gå direkt upp i tvåan. Bäst blev Ägget 818 följt av Johan 814 och Krippa 758. I andra matchen i Enköping, så tog vi i dom två första serierna en fyr etta. Vi ledde alltså med 8-2 i halvtid. Men sen smög sig tankarna om en säger seger över oss. Vi förlorade tredje vändan med 4-1. 7-8 inför sista. Den vann vi med 3-2 och matchen med 12-8. Bäst blev Krippa 810 följt av Ägget 798 och Särna 792. Nu är det uppehåll en helg samt påsk. Sen ska vi ner till Gotland. Där nästan krävs det full pott om vi ska vara med i toppen.

syn&hörs

Anderz

SÄSONGS BÄSTA!

I går lördag slog vi säsongs bästa slagning. 6402. Rederiet från Gotland var på besök, och hade förstås inget att sätta emot. Period siffror 3-2 5-0 2-3 5-0 totalt vann vi med 15-5. Niohundra slagning av Krippa med 902 följdes av Ägget 883 samt Johan 835. Men även Petter hade över 800. 818 närmre bestämt. Måsen följde tätt efter med 807. Nu väntar trvå borta matcher på lördag. Södertälje samt Enköping. Viktiga matcher om vi ska ha chans till direkt uppflyttning till div.2. Annars får vi ta kvalchansen. Men då måste vi hålla andra platsen i gruppen som vi har nu.

syns&hörs

Anderz

VINST IGEN!

Jaha, nu blev det vinst igen i dagens match mot IFK Stockholm. Segersiffrorna skrivs till 18-2. IFK hade inte mycket och sätta emot när vi rivstartade med dom två första serierna med 5-0. Vi slappnade av lite i tredje, men vann den ändå med 3-2. Se gasade vi på i sista och vann den med 5-0. Bra spel av Johan med nytt släpp och klot med 849, följt av Måsen 778 och Kjelle Petter 758. Nu är det uppehåll två helger. Passa på och behåll formen för vi möter Rederiet som ligger på samma poäng som oss nästa gång. Men vi har hemmaplan. Det avgör saken! Får vi även hjälp av Concordia så är det ännu bättre.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST!

Aj aj, det blev förlust idag i derbyt mot Concordia. Efter avslutat spel var det prat om klubbrekord för deras del. Det pratet har vi höst förr. Hur många lag genom åren har inte slagit klubbrekord mot oss? Men dom spelade bra och fick med sig många strike följder. Vi försökte, men hittade inga. Tyvärr. Men skam den som ger sig. Vi får ta nya tag i nästa helgs hemmamatch. Bra spel ändå av Petter 836 följt av Anderz 781 och Måsen 762.

syns&hörs

Anderz

VINST IGEN!

Ytterligare en vinst skördades i dag mot Stånga F. Vi rivstartade med 5-0, följde upp med 4-1, förlorade tredje med 2-3. Men vad gjorde det. Vi hade stängt matchen med 11-4. Kunde i fjärde vändan slappna av och fullfölja med ytterligare en 5-0. Totalt 16-4. Bra spel av Kjelle P 848, Anderz 784 samt Johan 779. Nu är det uppehåll två helger. Söndag 11/2 är nästa match. Även den hemma, då mot Concordia. Mot fortsatta segrar.

syns&hörs

Anderz

VINST!

Nu är vi i gång igen efter jul och nyårs uppehåll. Det verkar ha gjort susen för en del att ta det lugnt. Vi rivstartade med en ganska lugn vinst med 14-6. Vi började med 5-0 fortsatte med 4-1 och stängde matchen i tredje med ytterligare 4-1. I sista slappnade vi av och lät motståndarna vinna med 4-1. Bäst blev Krippa på fina 894. Johan Dahl som är sugen igen, dundrade in 845. Egget hade också fina 795. Nästa helg är det också hemmamatch. Hoppas formen och trenden håller i sig.

syns&hörs

Anderz

FORTSATTA FÖRLUSTER!

Aj aj. Det blev två förluster för oss inför jul och nyårs uppehållet. Vi lyckades inte hitta in på den knepiga oljeprofilen. Förlustsiffror i första matchen skrivs till 16-4. Bäst blev Kjelle P med 710!! följt av Torpan 700 och Krippa 686. Lite bättre blev det till andra matchen då det hade torkat upp lite. Vi öppnade med en stabil fyr-etta, och förhoppningen om att vi kunde återigen vinna på bortabanor. Men sen vaknade motståndarna och radade upp bra spel och tog hem segern med 3-2 4-1 5-0 vändor. Totalt blev det 13-7.  Bäst blev Krippa 764 följt av Anderz 744 och Kjelle 727. Nu väntar uppehåll fram till 13/1-18. Än en gång så tjatar jag om att åka och spela i andra hallar för och skaffa rutin på andra profiler. Sth mästerskap är bra. Men nu önskar jag en god jul & ett gott nytt år till er alla. Svinga lugnt!

syns&hörs

FEMTE RAKA-MEN SEN!

Femte raka vinsten kom mot Sundbyberg F med 17-3. Vi hade en slagning på 6029, på borta banor!! Det var lite yrvaket i första serien, men sen hittade flera in i både strike och spärrfickan. Bäst blev Måsen med 851 följt av Krippa 845 och Pettson 787. Men efter det bytte vi hall och motstånd. 3 timmar mellan matcherna, visade sig blev en seg väntan. Vi var inte alls lika taggade som i första. Förlust mot Hellas med 16-4. Bäst blev Särna 755 följt av Egget 740 och Roffe 693. Nästa helg är det återigen dubbelt borta i Enskedehallen. Bara ta nya tag.

hörs&syns

Anderz

FJÄRDE RAKA!

Nu på lördags morgonen tog vi fjärde raka vinsten. Men det satt hårt åt. Tidig start och nysmörjt. Men efter 3-2 2-3 4-1 2-3 kunde vi vinna med 11-9. Det var jämt och spännande in till sista slaget. Bäst blev Egget 827 följt av Anderz 749 och Petter 732. Nu väntar två raka helger med bortamatcher innan juluppehåll. Strike on.

syns&hörs

Anderz

TREDJE RAKA!

Tredje raka vinsten kom i lördags. Även den hemma. Tror att vi börja kunna vår profil lite bättre nu. Nästan 6000 slagning. Nu var ju motståndet inte så bra. Men ändå. Efter en rivstart med 5-0, och i andra och tredje vändan med 4-1, hade vi redan vunnit. Vi slog inte av på takten, utan drog in en 4-1 i sista och totalt 17-3 till oss. Säsongens första 900 slagning slog Krippa till med. Han landade på 943. Sen följde Särna med 781 och Petter med 775. Nu är det uppehåll. Nästa match är även den hemma 18/11. Hoppas formen håller i sig?

syns&hörs

Anderz

VINST!

Jaha, nu börjar det bli tjatit. Vinst igen på hemmabanor. Som jag krävde i förra inlägget, så krävdes det bättre spel för fortsatta segrar. Och det blev det. 6106 blev dagens slagning. Vi hade vaknat på bästa sett och kunde öppna med 4-1. Fortsatte sedan med ytterligare 4-1. 8-2 i halvtid. Nu behövdes ”bara” 3 pinnar för stängning av matchen. Men 4-1 var ett gångbart resultat. Så då gjorde vi en vända till med 4-1, och kunde därmed stänga matchen med 12-3. I sista så slappnade vi av och lät motståndarna vinna med 3-2. Men vad gjorde det när vi vann med 14-6. Bra spel av Måsen 817 följt av Krippa 787 och Anderz 779. Nästa helg är det derby mot Concordia. Mot ny vinst!

hörs&syns

Anderz

SÄSONGEN ANDRA VINST!

Ohla, säsongen andra vinst kom denna gång på hemmaplan. Äntligen! Men spelet denna gång på nyoljat, var inte bra. Vi började misserabelt med två vändor 2-3 i baken. Men sen hittade vi in lite grann, och kunde vända matchen genom två 4-1 vändor till seger med 12-8. Bäst blev Krippa 785 följt av Petter 725 och Egget 720. Nästa lördag är det också hemma match, samt helgen därefter. Då krävs bättre spel för för fortsatta vinster. Träna på.

syns&hörs

Anderz

SÄSONGENS FÖRSTA VINST!

Jaa, första vinsten kom på borta banorna i Kungsholmen. Segersiffrorna blev 12-8. Ansatsen var MYCKE kort, för att inte säga, ingen alls egentligen. Luftfuktigheten hade slagit till och gjort ansatsen blöt och kladdig. Men det var lika för alla. Vi var kanske för segerrusiga, för i andra matchen blev det förlust med samma siffror som vi vann med 12-8.

Bäst i första var Särna med 765, följt av Petter 718 och Hasse B 712. I andra blev Särna bäst igen på 734, följt av Anderz 714 och Hasse B 710. Uppehåll nu i två veckor. Passa på och träna på vår High Sreet profil hemma så vi även kan börja vinna våra hemmatcher. Nästa match är hemma.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST IGEN!!

Vi mäktade med att höja totalen med trehundra pinnar. Men vad gör det när motståndarna ligger hundra före ändå. Nej nu måste vi skärpa till oss på hemmaplan om återtåget fortsatt ska gälla. 8-12 skrevs siffrorna till. Bäst blev Krippa med 830 följt av Måsen 754 och Anderz 749. Nästa helg dubbelt borta i Kungsholmen.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST!

Det blev tyvärr förlust i säsongens första match. Vi kom aldrig riktigt in i dom två första serierna. Nya banprofilen High Street tar nog en tag och hitta in i strike fickan. Men men, nu är första matchen spelat. Många återstår. Återtåget till div.2 kvarstår. Nästa match är åter en hemmamatch. Då djäv……. Bäst i dagens blev Måsen på fina 798 följt av Krippa 776 och Anderz 741.

syns&hörs

Anderz

HEJ ALLA MEDLEMMAR!

Oj vad tiden går fort. Träningen har börjat på onsdagar och snart är det dax för ligastart.

En del av oss har investerat i nya klot. Allt för och ta tillbaks till division 2?

Kolla under fliken A-lag så finns säsongens första laguttagning av UK Roffe.

syns&hörs

Anderz

OBS  OBS  OBS!

För dom som har träningstid så börjar den ikväll onsdag 16/8.

Inte nästa onsdag som jag skrivit förut.

Ber om ursäkt för det.

syns&hörs

Anderz

Hej på er alla!

En liten rapport från Gotland: idag sol (som övriga dagar!) runt 19-20gr men blåsigt (som övriga dagar!)

Tre golfrundor med varierande resultat. En fjärde i morgon tisdag.

Nu till det viktigaste kanske:

Nu ska det definitiva spelprogrammet vara klart. Finns på Stbf under fliken ligaspel och div 3 östra Svealand.

Noteras kan att vi ska ut och resa denna säsong. Borta matcher i Södertälje och Enköping. Men framförallt ska vi med båtens hjälp till ”min” ö Gotland i April 2018. Annars håller vi oss inom Stockholms gränser.

Träningen börjar onsdag 23/8 klockan 19. Om inte träningsligan spelar då?

syns &hörs

Anderz

HEJSAN I SOMMARVÄRMEN!

Tänkte delge er lite information som har kommit mig tillkänna.

 • Det preliminära spelprogrammet finns nu på Stbf´s hemsida under fliken seriespel. Div 3 östra Svealand.
 • Mellan 24-27/7 på kvällar 18-21, så kan man anmäla sig till Christer Eklund Högdalshallen på telefonnummer 0708-17 24 14. Han och Göran Bergendorf kommer leda en liten utbildning gällande klot, olika oljeprofiler samt tips och trix gällande förbättring av sitt eget spel. Kostar 2000kr för samtliga 4 kvällar. För dom som känner att dom skulle vilja veta mer, tycker jag det är ett ypperligt tillfälle att förkovra sig. För egen del har jag semester, men har pratat med Chrille om att eventuellt köra detta lite senare. Kanske i Augusti. Hör av er till mig om intresse finns. Alltid kul om vi är några stycken.
 • TRÄNINGSLIGA 14-30 AUGUSTI BRÄNNKYRKAHALLEN. Om någon känner sig manad att anmäla ett eller två lag, så är det fritt. 4-manna lag (spel som i ligan) 480kr per match (120kr per spelare) Anmälan görs till hallen.
 • Soliga hälsningar från Anderz

Hej alla medlemmar!

Nu är årsmötet genomfört och protokollet påskrivet. Kommer i dagarna med posten.

Styrelsen vill än en gång önska alla en trevlig sommar.

Syns i Augusti när träningen börjar.

syns&hörs

Anderz

SAMTLIGA MEDLEMMAR I ÄLVSJÖHOOK BK KALLAS TILL ÅRSMÖTE ONSDAG 17 MAJ KLOCKAN 18.30 I BRÄNNKYRKAHALLENS KLUBBRUM. VARMT VÄLKOMNA ÖNSKAR STYRELSEN.

KVALFÖRLUST!

Vi förlorade kvalet mot BK Jackpot med 3-1. I första matchen började vi som vanligt med och ligga under med 4-1. Men i andra kontrade vi tillbaks med 4-1. Alltså 5-5 efter två. Tredje förlorades med 3-2. Underläge med 8-7 inför sista. Jämt värre. Vi behövde 3-2 för oavgjort.4-1 för vinst. Det blev 3-2till oss, och första matchen slutade 10-10. En poäng var. I andra matchen var det vi som tog ledningen med 3-2. Jackpot kontrade med 3-2. 5-5 efter två.Tredje vändan vanns av dom med 3-2. Alltså inför sista och avgörande serien hade vi ett underläge igen 8-7. Denna gång vann Jackpot med 3-2 och matchen med 11-9. Dom vann också totalt med 3-1. Surt sa räven. Men då gäller alltså div. 3 för oss nästa säsong. Krippa hade bästa slagning i båda matcherna. 838 resp 851.

NU VÄNTAR ETT ÅRSMÖTE ONSDAG 17/5 KLOCKAN 18.30 I BRÄNNKYRKAHALLEN. SYNS DÅ.

syns&hörs

Anderz

KVALET!

Nu är det klart var och vilken tid vi ska möta BK Jackpot.

Det är i Bowl-O Rama (Mälarhallen) lördag 6/5 kl.10.00.

Laget kommer kallas under veckan som kommer.

Vinner vi kommer vi möta BK Raa helgen därpå. Men först ska vi klara av Jackpot.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST!

Säsongens sista seriematch hemma i brännkyrka slutade med en förlust mot Aik F2. 8-12 till gnaget. Vi låg under med 8-2 efter två vändor. I tredje jobbade vi in oss lite. Så inför sista kunde vi få oavgjort om vi gjorde 5-0. Men det var nära. 3-2 i alla fall så vi putsade siffrorna i alla fall. Bäst blev Stjärnan med 831 följt av Egget 820 och Måsen 785. Nu väntar kval första helgen i Maj. Var och mot vilka återstår och se. Träna på så länge!

syns&hörs

Anderz

VINST-FÖRLUST!

Vinst blev det mot Åkeshov med 11-9. Förlust mot Raa med 15-5.

Vi förväntades vinna mot Åkeshov då dom ligger sist i vår grupp. Men det satt hårt åt. Inför sista vändan hade vi 10-5 och behövde ”bara” en pinne till. Med 6 käglors marginal kunde Egget och Särna ta den poängen. Puh!

Bästa slagningen stod Stjärnan för med 894 följt av Roffe 795 samt Egget 792.

Mot BK Raa hade vi inte mycke att sätta emot. Dom rivstartade med 5-0 och 4-1. I tredje blev det 2-3 dock. Men dom hade ju redan vunnit matchen. Dock fortsatte dom även i sista och vann den med 4-1. Bäst blev återigen Stjärnan med fina 914. Egget och Roffe böt plats. Egget 856, Roffe 769. Bra slagningar totalt på bortabanor. 6118 i Sundbyberg, 6070 i Rinkeby.

Nu tar vi med oss det till sista matchen nästa helg mot Aik F2 på hemmabanor.

Efter det väntar kval helgen 6-7 Maj.

syns&hörs

Anderz

DUBBELTORSK!

Det blev dubbeltorsk under lördagen för oss i Enskedehallen. Först mot NBC med 11-9, sen mot DN/Expressen med 17-3. I båda matcherna kom vi efter från början och fick kriga till oss poäng. Mot NBC så hade vi chansen och få oavgjort, men föll på mållinjen. Anderz blev bäst med 777 följt av Måsen 753 och Hasse B 711. I andra matchen böt vi hallsida och därmed ny profil som passade oss lite bättre. Men dom flesta var trötta utom Stjärnan som hittade in med nya klotet och landade på fina 901 följt av Hasse B 734 och Sluggo 725. Nästa helg är det också dubbelmatch på borta banor. Då väntar Sundbyberg och Rinkeby.

syns&hörs

Anderz

KM Resultat!

Då har säsongen KM spelats i Gamleby. Många hade höga förväntningar på och ha KM bucklan ett år hemma på spishyllan. Någon hade till och med köpt nytt klot! Men när vi fick veta att oljeprofilen var Abbey Road, så grusades förhoppningar på en del. Dom höga slagningarna uteblev, då vi inte riktigt kan bemästra den profilen. Men när 8 serier var spelade så stod Björn Särnblom som segrare. 82 pinnar före tvåan. Stort Grattis. Jämnare blev det mellan tvåan och trean. 1 pinne till slut. Gamla medlemmen Kjell Pettersson hade tackat ja till spel utom tävlan och höll på och sopa banan med oss. Men sista serien på 140 grusades den förhoppningen. Men bra spel ändå efter 9år.

 1. Särna 1496
 2. Måsen 1414
 3. Stjärnan 1413
 4. Torpan 1401
 5. Krippa 1397
 6. Anderz 1390
 7. Egget 1370
 8. Sluggo 1342
 9. Roffe 1322
 10. Pelle 1313
 11. Tomas 1248
 12. Maja 1244
 13. Marita 821

Efter spel åkte vi till Västervik för incheckning. Senare på kvällen genomfördes den sedvanliga prisutdelningen och middag. Stort tack till arrangörena för väl genomförd helg.

syns&hörs

Anderz

KM LOTTNING OCH INFORMATION.

Såhär blev spelordningen:

1: Kjell P-Egget

2: Måsen-Roffe

3: Särna-Torpan

4: Pelle-Krippa

5: Sluggo-Stjärnan

6: Tomas-Anderz

7: Marita-Maja

Kl. 12 börjar spelet i Gamleby. 8 ser eu. kostar 200kr.

Efter spelet avfärd till Västervik och stadshotellet. Sen fritt till kl.19 då det är prisutdelning i ett rum i anslutning till matsalen. Cirka kl. 19.30 är det middag. Mer info finns hos Måsen eller Egget.

syns&hörs

Anderz

STOR FÖRLUST!

I dag blev det stor förlust mot KKT hemma i Brännkyrka. Knepig profil som inte många av oss behärskar. Därav nästa sämsta totalslagning denna säsong. Bäst blev Egget 793 följt av Stjärnan 744. Resten underkända.

Nu ser vi fram mot KM i Gamleby 25/3.

syns&hörs

Anderz

MATFÖRSLAG TILL KM MIDDAG!

Förätter att välja: Roulader av Tvärnöskinka och pepparrotskryddad färskost

Saffran doftande skaldjurssoppa med vitlöksbröd

Varmrätter att välja: Ugnsbakad laxfile med vitvinssås

Baconlindad fläskfile med champinjoner

Förrätt och varmrätt kostar 300kr.

Dessert får man fritt välja från deras meny.

Glöm inte meddela arrangörena senast onsdag15/3

syns&hörs

Anderz

KLUBBMÄSTERSKAPET 25MARS

Arrangörerna informerar följande:

Spelet kommer ske i Gamlebys bowlinghall kl.12. 8 ser utan hcp. Kostar 200kr.

Efter spelet fortsätter vi mot Västervik (ca 2mil) och checkar in på Västerviks statts hotell. Där finns en relax avd med pool.

19.30 är det gemensam middag på hotellet (mat förslag kommer delas ut separat samt pris)

Pris för hotellet: dubbelrum 1290kr Enkelrum 990kr Hundtillägg 300kr (gäller Anderz)

Anmälan ska göras till arrangörena (Måsen-Egget) SENAST onsdag 15/3.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST!

Ja, förlust blev det idag mot Sigma F1 med 12-8. Vi började tungt med 0-5 i baken i första vändan. Följdes upp med 2-3 och alltså 2-8 efter två. Men sen började vi hitta in. Förlorade knappt tredje vändan med 2-3 och tyvärr stängde dom matchen med 4-11. Vi kunde i sista putsa siffrorna lite och vann med 4-1. Bäst blev Egget 840 följt av Hasse 778 och Särna 726. Nu väntar ytterligare en hemmamatch på lördag. Bara ta nya tag.

syns&hörs

Anderz

KLUBBMÄSTERSKAP

Arrangörena av säsongens KM vill höra med er om ni är intresserade av att åka till Västervik helgen 25-26/3?

Tanken är också att fruar-sambos-flickvänner-pojkvänner är välkomna med. Så det blir på ”den gamla goda tiden”

Dom kan inte presentera något kostnadsförslag än, utan bara intresserad av ditt/ert intresse.

Hör SNARAST av dig till Måsen 0707-70 11 82 eller Egget 0734-41 60 15

FÖLJANDE HAR VISAT INTRESSE: Egget-Susanne-Måsen-Anderz-Pelle-Maja-Stjärnan-Mita-Sluggo-León.

Särna-Carola-Tomas-Marie-Torpan-Hasse-Ingrid-Krippa.

syns&hörs

Anderz

TORSK MOT BAJEN IGEN!

Hif F1 är ingen drömmotståndare denna säsong för oss. Idag torskade vi med 16-4. I höstas med 14-6. Men inga sura miner för det. Det är bara och blicka framåt mot nästa match och försöka vinna den. I dag blev Stjärnan bäst på 819, tätt följt av Hasse B på 803 och Egget 773.

syns&hörs

Anderz

VINST IGEN!

Ja det blev ytterligare en vinst under lördagen. Nu har vi fyra stycken och har en hel del poäng tillgodo ner till sista platsen som innebär direkt ner i division 3. I dagens match mot Bajen Fans så vann vi med 12-8. (5-0 3-2 1-4 3-2)

En skön fem nolla i första vändan la grunden till mer avslappnande vidare spel. Nu vann ju Bajen över Hif F1 med 11-9 i deras första match, så lite nöjda var dom. Nu spelade vi efter Hif och spelade därför på Abbey Road profilen som visade sig mycke svår för alla parter. Men vi lyckades spela hyfsat då Bajen Fans inte spelade bra. Inga högre slagningar idag, utan bäst blev Anderz, Hasse B samt Torpan på samma slagning 747.

Nu smälter vi segern ett tag. Uppehåll nu i två helger.

syns&hörs

Anderz

VINST!

Vår tredje vinst denna denna säsong införskaffades i dag. Efter periodsiffror 2-3 4-1 4-1 1-4. Inför sista vändan då vi ledde med 10-5, infann sig en smygande känsla om att vi kommer vinna. Ett banpar ska väl kunna åstadkomma en vinst. Men strajkarna kom inte i klunga, utan mer sporadiskt. Dom föll lättare för motståndarna som tog över mer och mer ju närmare vi kom ruta 10. Totalen och tre banpar hade förlorat. Då klev Torpan och Roffe in och vann sin match med 21 pinnar. Därmed vann vi matchen med 11-9 Mycke bra. Bäst blev Stjärnan med 886 följt av Egget 814 samt Krippa 807. Mot ny vinst nästa helg!!

syns&hörs

Anderz

OLJEPROFIL SAMT BRAGDGULD!

Enligt svenska bowlingförbundet måste samtliga lag från elitserien ner till div 2, ange en oljeprofil till sina hemmamatcher. Vi har inte gjort det därför att HIF F spelar i samma grupp som vi. HIF har valt 41-42 som sin profil. Den profilen håller sig inom marginalen (likvärdig) av stonestreet enligt Peter Sainio. När HIF har hemmamatch före oss har dom valt 41-42. Då får vi spela på den. När vi har match först har vi spelat på stonestreet. Vi får testa och se hur vi kommer uppleva banunderlaget i nästa hemmamatch nu på lördag. Tid finns inte att olja om mellan våra matcher.

Bragdguldet gick till Jesper Svensson. Kul att bowlingen fick ett pris på idrottsgalan.

syns&hörs

Anderz

God fortsättning på er allihopa!

Hoppas alla har haft en bra jul samt ett bra nyår. Har inte hört några nyårslöften än!

Borta banor är ju inte vår grej denna säsong. Ytterligare två förluster i inledningen av vårsäsongen. Men det är ju en del kvar så vi får inte tappa förtroendet att även ta en och annan seger. Men nu blev det torsk mot både Pin Club och Värtan. 17-3 i första på lördagen, följdes upp med 13-7 på söndagen. Bäst i lördags blev Stjärnan 785 följt av Roffe 781 och Egget 773. På söndagen hade Måsen vaknat bäst och slog till med 809. Följdes av Stjärnan 800 och Egget 793. Vi tar nya tag på lördag.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUSTER!

Trenden med vinstmatch höll inte i sig. Dagens bortamatcher i Mälarhallen innehöll två förluster. Den första mot Bajen Fans som förlorades med 12-8. Den andra mot KKT 13-6. I den första matchen så vann vi första vändan med 4-1 och förhoppningar tändes i våra ögon om en bra slagning på den svåra banprofilen. I andra så blev det 3-2 torsk. Så efter två stod det 6-4 till oss. Men sen började strikarna komma för Bajen. Vi kunde inte hänga med. Tredje och fjärde vändan förlorades med 4-1. Bäst blev Egget på 765 följt av Roffe 673 och Särna 669.

I andra matchen böt vi halldel och en lite snällare profil. Men det hjälpte inte. Första vändan förlorades med 4-1 och uppförsbacken blev brant. I andra blev det 2-2. Så vi var ju inte helt borta. Men i tredje stängde dom matchen med en 4-1 vinst. Så sista vändan blev lite avslagen med en 3-2 förlust. Bäst blev ännu en gång Egget med 801 följt av Stjärnan 799 och Hasse B 735.

Det var dom sista matcherna före jul och nyårs firande. Träningen fortsätter på onsdagar. En del tävlingar finns att spela under uppehållet. Passa på. Ligan startar igen efter trettonhelgen i januari.

syns&hörs

Anderz

VINST!

Såja, nu tog vi en skön hemmavinst igen. Vi rivstartade med en 4-1 i första vändan. Fortsatte med en 4-1 i andra. Lugnade ner oss lite i tredje som vi vann med 3-2, och hade därmed stängt matchen. I sista tillät vi oss förlora med 3-2. Totalt 13-7 till oss. Totalslagningen 6274 var även säsongsbästa. Dom tre bästa blev Egget 883, Stjärnan 841 samt Måsen 835. Även Anderz och Krippa klarade 800. 807 resp 801. Nu måste vi bibehålla formen till nästa helg då det väntar dubbelt borta i Mälarhallen.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST!

Aj aj, nu blev det åter en förlust. Men det kanske vi hade räknat med när vi ställdes mot Hif F1. Dom tog kommandot omgående med en 4-1 vända. I andra stretade vi i alla fall emot lite, för den förlorades bara med 3-2. Men i tredje så punkterade dom matchen med ytterligare en 4-1 vända och hade ointagliga 11-4. I sista så blev det en transportsträcka mot slutresultatet som blev 14-6. Bra spel av Egget och Stjärnan som båda hade 812 följt av Krippa på 784.

syns&hörs

Anderz

ÄNTLIGEN!

Så skönt det kändes att äntligen få vara med och spela hem säsongen första vinst. Segersiffror blev 11-9 (5-0, 3-2, 1-4,2-3). Vi började med en skön 5-0 runda, vilket visade sig vara välbehövligt eftersom matchen blev jämn i dom två avslutande vändorna. Spännande blev det. Utfallet kunde lika gärna bli till motståndarna, Men som sagt en avslutande vinst på bord fällde avgörandet till vår favör. Bäst blev Stjärnan med 778 följt av Egget 769 och Särna 752. Nästa helg är det derby mot Hif F1.

syns&hörs

Anderz

FÖRLUST IGEN!

Aj aj, det förlust mot BK Raa hemma i Brännkyrka med 11-9. Första vändan vanns med 3-2 och tron på äntligen en seger in fann sig. Poängen för slagningen i första vändan vanns med en pinne av oss. Men den känslan försvann snabbt i andra då Raa vann med en pinne i slagningen samt även vann tre bord och totalt 4-1. I tredje spelade vi upp oss lite, med vad gjorde det när motståndarna spelade ännu bättre. Även tredje vändan förlorades med 4-1 och i matchen stod det 10-5. 5-0 måste fixas i sista för och nå oavgjort. Vi vann med 4-1. Men det räckte ju inte. Surt. Men total slagningen börjar närma sig 6000. Så en liten ljusning kan ses kanske? Bäst blev Krippa 824 följt av Stjärnan 801 och Egget 799. Nu tar vi nya tag på lördag då vi åter har hemmamatch.

syns&hörs

Anderz

STOCKHOLMSMÄSTERSKAPET

Under ligauppehållen så finns en del tävlingar att spela i Stockholmsmästerskapen.

Gå in på  www.stmast.se  och se vilka tävlingar som just nu är aktuella.

Ta gärna själv saken i egna händer och ring/maila runt till medlemmar och fråga om intresse till spel.

syns&hörs

Anderz

BORTAFÖRLUSTER!

Två förluster i Högdalshallen blev söndagens resultat. Först mot Stureby F2 med 17-3, sen mot Aftonbladet 15-5. I första var vi aldrig med i matchen. Två blytunga 4-1 i dom två inledande serierna, och 8-2 i baken, så orkade vi aldrig komma igen. Bäst blev Stjärnan på 812, Hasse B 751 samt Krippa och Anderz på 734. Däremot i andra matchen stod det 3-2 till motståndarna efter första. Vi hade lite otur och förlorade en del bord med bara ett par pinnar. Men det blev värre i andra serien. Stortorsk med 5-0. 8-2 i baken även där. Vi orkade även där inte komma igen utan slutresultatet blev 15-5. Men som sagt förlorades det bara med ett par pinnar på vissa bord. Så med lite tur så kanske vi hade fått oavgjort i alla fall. Bäst blev Krippa 841 följt av Pelle 784 och Stjärnan 762.

Uppehåll nu i två helger. Passa på och träna spärrspel!!

syns&hörs

Anderz

STEPHAN STRÖM

Stephan Ström har avlidit i sviterna av cancer. Stephan var Rolles bror som vi ibland träffade på i bowlinghallen.

Till skillnad från Rolle som fick drygt ett halv år på sig, fick Stephan tyvärr bara tre månader. Det gick väldigt fort.

Han kommer begravas fredag 14/10 kl. 13.45 på Skogskyrkogården i Hoppets kapell.

Syns&hörs

Anderz

OAVGJORT!

Såja, första ligapoängen är tagen denna säsong. Men det satt hårt åt. 10-10 mot Åkeshov på våra hemmabanor som hade en svårspelad Bajenprofil. Dom som har träningstid fick prova på den i onsdags. Men idag var den ytterligare knepig. Men det är bara att vänja sig. Spelar Hif F1 före oss, så får vi den profilen. Spelar vi först, så får vi vår vanliga lite snällare profil. Bäst blev Hasse med 760 följt av Stjärnan 755 samt Särna 739. Nästa helg väntar dubbelmatch borta i Högdalen.

Syns&hörs

Anderz

GOLF KM

I söndags 11/9 spelade golfarna i kubben årets KM ut på Nacka GK. 6 stycken medlemmar samt 5 gästspelare deltog. Det blev ju inga låga resultat direkt med tanke på att banan är väldigt smal med tät skog på båda sidor på vissa hål. Vädret var mycke bra i alla fall. Men efter avslutad runda och samanställning av slagen, så blev det Anderz som vann för första gången ett slag före Egget. Grattis!!!

Resultatlista: Anderz 80, Egget 81, Peter 85 (lägre hcp), Måsen 85, Särna 91 samt Roffe 94.

syn&hörs

Anderz

FÖRLUST I PREMIÄREN!

Återkomsten i div.2 gick inte riktigt som vi tänkt oss. Förlust med 13-7. Vi hängde med bra i dom första tre vändorna. Inför sista stod det 7-8, och vi hade chansen till oavgjort eller till och med vinst. Men orken tog slut i sista vändan som förlorades med klara 5-0. En otränad Krippa blev bäst på 863, följt av Hasse 788 och Egget 733. Nu har vi fått en match i kroppen, så nästa helg är det åter hemmamatch, och då……………

syns&hörs

Anderz

ÄNDRAD TRÄNINGSTID ONSDAG 31/8!

Jag lovade för mycket. Det är en träningsmatch klockan 19 på onsdag, varvid vi tränar klockan 18.

MEN sen ska klockan 19 gälla (hoppas jag)

syns&hörs

Anderz

OBS  OBS  OBS!

Nu på onsdag 24/8 startar träningen klockan 18-19 på grund av att klockan 19 så är det final i hall ligan.

Men resterande onsdagar säsongen ut gäller klockan 19-20.

Syns&hörs

Anderz

4/8-16

TRÄNINGEN BÖRJAR ONSDAG 17/8 KLOCKAN 18.

syns&hörs

Anderz

21/7-16
TILL MINNE ROLAND STRÖM

Att få ett cancerbesked behöver inte betyda slutet av ett liv. Många olika arter av cancer går idag att besegra på ett eller annat sett. Men i Rolles fall så förlorade han kampen om överlevnad. Cellgiftsbehandlingen bet inte på den arten. Han blev sakta sämre och på slutet gick det väldigt fort. Men han kämpade på tappert, och han med en del golfrundor under våren innan det tog stopp.

I och med sammanslagningen av klubbarna Älvsjö BK samt BK Hook 2004, lärde vi i Älvsjö känna många nya bowlingmänniskor. En av dom var Rolle. Att han och en del andra även spelade golf, gjorde att vi kom närmre varandra, lärde känna varandra bättre, än att bara synas i en bowlinghall vintertid. Många gånger under åren har han ställt upp och spelat både lördag och söndag när det fattats folk. För att inte tala om golfen. Var man sugen på en runda, var det bara ringa Rolle, som kunde dagen efter lösgöra sig från snickeriet för en runda. Han blev flera gånger KM mästare både i golf och bowling.

Denne genuina människa som spred glädje på och även utanför banorna har nu slagit sin sista strike samt sin sista snabba drive från tee. Vem minns inte hans otaliga historier från hallarna samt golfrundorna som livade upp stämningen. Vi får inte glömma bort hans partytrix också.

Våra tankar går till Shirley och deras familjer som mist sin far, farfar och morfar.

Begravningen sker 12 Augusti i Botkyrka Kyrka klockan 15. Därefter en minnesstund för familj och ”nära vänner”

Till sist en liten dikt:

Du ska veta att vi saknar Dig

Det finns känslor som aldrig tar slut

Du ska veta att vi inte glömmer

Det finns bilder som aldrig suddas ut

En del av vårt hjärta

Kommer alltid att slå för dig.

www.cancerfonden.se

Ge en gåva i Rolles namn om du känner för det.

Anderz