Hur spelar man bowling?

Spelregler & teknik

spela bowling

Vad är målet?

Slå ner så många käglor som möjligt

Målet med bowling är enkelt: att slå ner så många käglor som möjligt. Enkelt uttryckt får varje spelare göra upp till två kast per ruta med en maximal poängsumma på 10 poäng per ruta (för att slå ner alla 10 käglor på varje kast). Efter 10 omgångar vinner den som har högst poäng!

Grundläggande teknik

Det finns många olika tekniker som används av erfarna bowlare. Den mest grundläggande tekniken innebär att man kastar bollen nedför banan mot käglorna samtidigt som man försöker behålla både precision och hastighet under hela skottet. Andra mer avancerade tekniker inkluderar att hooka eller snurra dina skott vilket ändrar deras bana för att öka precisionen och räckvidden när du slår ner käglorna. Som med alla andra sporter är det träning som ger färdighet! Att behärska dessa tekniker är nyckeln om du vill vinna mot dina motståndare. 

Håll dig aktiv och frisk

Bowling är ett utmärkt sätt att ha roligt och samtidigt hålla sig aktiv och frisk. Med lite övning och beslutsamhet kan vem som helst bli en skicklig bowlare! Nu när du vet grunderna för hur man spelar bowling är det dags att du går ut på banorna och visar upp dina färdigheter! Vem vet? Du kanske till och med kan slå dina vänner på nästa utflykt för lite vänskaplig tävling! Lycka till där ute!