Bowling Sverige

Svenska bowlingförbundet

Vad är svenska bowlingförbundet?

Om Förbundet

Svenska bowlingförbundet bildades 1930 och deras kansli ligger i Bargarmossen i södra Stockholm. Förbundet blev invalt i Riksidrottsförbundet år 1936. 

Hos Svenska bowlingförbundet kan du hitta resultat i det nationella seriespelet. Du kan även här hitta din klubb och se vilka klubbar som finns i Sverige. Har du frågor som rör bowlingklubbar, tävlingar eller annat som rör bowling så kan du kontakta bowlingförbundet. De är experter på allt som har med bowling att göra. 

Utbildningar

I Sverige finns fyra bowlinggymnasium som Svenska bowlingsförbundet har hand om. Så om du redan som ung vet att du vill satsa på bowling som tävling så har du chansen att gå på ett gymnasium där du får utöva din sport. 

Förbundet utbildar även certifierade och utbildade tränare. 

 

Tävlingar

Hos Svenska bowlingförbundet kan du hitta all information om vilka tävlingar eller serier som finns inom bowling. Du kan även se vilka som ingår i landslaget. 

På sidan läggs resultat ut och om ni önskar starta en egen förening eller vill veta mer om hur er förening kan ta er uppåt i tävlingar kan ni kontakta Svenska bowlingförbundet för råd.